Реклама

12.01.09

Звіт з презентації другого студійного альбому Darkstar

10 січня в львівському рок-клубі „Старушка” (вул. Залізнична, 1-а) відбулась презентація другого студійного альбому дарк електро проекту Darkstar під назвою “Raping My Twin Sister”. Підтримати коллег по індастріал сцені прийшли молода львівська команда Whitar (electro industrial) та діджеї: DJ Kroolick (dark electro/harsh ebm), DJ Danko (indie/electonic), DJ Basiq (ebm/tbm/electro), DJ Alarm (trance/industrial).

Чесно кажучи, перше враження, що виникло в мене, – це легке розчарування. Можливо на моє бачення вплинули деякі суб’єктивні причини, можливо „зіпсованість” відвідуванням вечірок трохи іншого рівня та прирівнюванням західної столиці до Києва. Публіка була явно налаштована відсидітись до появи винуватців вечірки, та й сама я почувалась трохи не в своїй тарілці в оточенні дівчат в латексі і хлопців зі штукатуркою.

Отож, про першу команду. Найважча задача пала на плечі хлопцям з Whitar. Їм треба було розбурхати похмуру та жахливо замогильну публіку, що налаштувалась досить критично та непривітно. Неякісна визвучка не змогла дати повного враження від музики. Вони відіграли свій блок, намагались налагодити контакт з публікою, якийсь свого роду діалог, та, здається, пішли зі сцени трохи розчаровані як своїм виступом, так і реакцією публіки.

Далі естафету перейняв DJ Kroolick. В його сеті були деякі помітні помилки, проте я нарешті побачила, що публіка вміє рухатись. Невже ЕВМ таки робить чудеса?) Так тримати! Закінчивши, так би мовити, своє соло, він почав „акомпанувати” Даркстарам.

Darkstar – колектив, відомий читачам Сакратуму вже давно. Вони засвітилися в повноформатному інтерв’ю та на аудіо компіляції одного з номерів. І, сподіваюся, ми маємо з ними справу далеко не востаннє. Darkstar поєднує в собі dark electro, industrial, EBM, а також гітарний супровід та поєднання двох видів вокалу: жорсткий гроул Фенікса та „шовковий” приємний голос Доща. В порівнянні з попереднім релізом саме перший вокал переважає, що, на мою думку, занадто переобтяжує музику. “Raping My Twin Sister” – новий альбом хлопців, назву якого можна перекласти як „згвалтування моєї сестри-близнючки” вразив власне тим жорстким звучанням, відмінним від їх попереднього творіння. Було зіграно пару композицій, що, за словами виконавців, увійдуть до наступної платівки. Нарешті у публіки пробудився живий інтерес до дійства. Майже всі покинули нагріті місця та вийшли на танцпол.

Після Darkstar добивати публіку вийшов DJ Alarm. Потужна, енергійна, вибухова музика не лишила б байдужими навіть мертвих, але...основна маса народу вирішила проігнорувати сет одного з найкращих індастріал діджеїв України і попити пива на дворі або ж звалити додому. Ті ж, хто залишились, сподіваюсь не пожалкували, бо в мене від тих танців ще досі відмовляються працювати ноги, ручки і шия ). Велике йому індустріальне дякую за виступ.

DJ Danko або „рухаймось у стилі диско 80-тих” – саме це мені нагадала суміш інді та електро за пультом і танці під сценою. Загалом оригінально, але абсолютно не в настрій самого заходу.

Презентація відбулась! Могло бути краще, могло бути гірше. Але ж яка різниця тим, хто відривався на повну під звуки індастріалу, а хлопці і так знають свої помилки і сподіваюсь прагнуть їх виправити. До наступних зустрічей, Darkstar!) Адже не востаннє ви радуєте нас своїми творіннями.

Альонка "Ваша Совість"

7 коментарів:

Катя сказав...

На рахунок молодої команда Whitar, то вона мені дуже сподобалась незважаючи на поганий звук, хоча цікаво було , те шо у Старів був дуже хороший звук..стало якось трохи підозріло, біла занадто велика різниця. напевно звукорижесир підмазаний)))) а так в загальному було прокольно, що правда останній дідіжей крутив якусь чуть не попсу.. но народ гоцав)) а от назва альбому Старів мені не сподобалась..вони якісь збоченці,як на мене..я була розчарована тим що під час концерту вони понаклеювали тексти собі на колонки і просто читали з них.. це не рівень.. і так носити себе))) хоча це суто моя субєктивне думка, на яку має право кожна людина.)

Анонім сказав...

щодо звуку...то в Старів він був налаштований не краще...гітару на перших піснях було взагалі не чути...а читали вони не тексти, а трек-лист. Це нормальне явище, коли перед артистами є список того, що вони грають. З приводу останнього діджея я висловилась. Як на мене презентацію висвітлила достатньо обєктивно. П.С. Пафос - це імідж..так що не звертай уваги;)

Ozzy сказав...

Акустика була поганою, що сказати...

Катя сказав...

Нє,нє, вони якраз тексти читали , то просто треба було це добре бачити , а не трек-лист..фу ... як не гарно з боку хлопців на презентації не знати власних текстів..))))і хоч що би не казали, а це так і є))

Анонім сказав...

хм...ну значить я заздрю їхньому зору...а в Фенікса ще й в темних окулярах))) тому що я зі своїм ніби 100% в деякі моменти не могла нормально розгледіти що твориться білямене)))

Катя сказав...

так, то справді заздрісно,як він так може?????а можливо й таке .що у нього не прості окуляри,якась нова модель , на подобі бінокля)))

Катя сказав...

Короче Мега Львівські Звьозди!!! показали себе)))