Реклама

01.07.08

На Кудрявському узвозі готи влаштували гоа-дарк-електро вечірку

У ніч з 14 на 15 червня в клубі «Прайм» на Кудрявському узвозі в Києві відбулася вечірка «Goth’n’Dance». Її організаторами стали UAGoth.Community за підтримки готичного журналу Sacratum.
«Прайм» - один із перших клубів, де починалися готичні вечірки.

Дрес-кодом на вечірці були усі елементи стилю «готика»: чорні сукні та міні-юбки на дівчатах, підведені чорним очі, ланцюги та нашийники з шипами, на хлопцях – чорні балахони та ін. Утім, вечірка привернула увагу й прихильників стилю індастріал з огляду на жанри музики, представлені на вечірці. Був помічений персонаж у вишиванці та капелюсі-будьоновці та дівчина в сніжно-білому костюмі медсестри.

Через пробки на дорогах деякі учасники не приїхали вчасно, довелося усім "нічним" діджеям урізати сет з 40 хвилин до 30, а DJ Quake довелося грати два незапланованих сети на початку вечірки.

Уперше на подібних вечірках був реалізований "чілаут": у дальному залі ставили розслаблюючу музику. На думку діджеїв, вдало був продуманий розклад: майже кожний діджей грав два сети: в "прайм тайм" і глибокої вночі. Як результат, усі діджеї мали можливість грати перед "розігрітим" танцмайданчиком.

DJ Грибоедова: «Ми намагалися представити стилі музики, котрі не часто знайдеш зараз на гламурних вечірках. Я особисто ставила стреки в стилі гоа транс. Це психоделічний напрямок трансу, котрий зародився в Індії та асоціюється зазвичай з «глюками» свідомості».

Також ставили дарк електро, індастріал, джей-рок (японський різновид року). Досить різні стилі, котрих об’єднує тільки загальна похмура мелодика.

DJ Quake: «Я віддаю перевагу таким жанрам, як dark Electro, darkwave, breakcore, terrorcore. Стилі ці андерграундні у порівнянні з пануючою на сучасному танцполі модою. Можливо, тільки техно-, хардстайл хаус/транс, Psy/Goa Trance епізодично звучать у клубах, але це не зовсім музичні напрямки нашої аудиторії. Це пов'язане з тим, що наша музика заперечує матеріальні цінності (R'n'b - навпаки), їй властиві похмурість, морок, сум і агресія, вона про біль, смерть, потойбічне, апокаліпсис, глобальні проблеми людства, війни (стиль house - навпаки), люди зазвичай не думають про темну сторону, вони приходять у клуб за "позитивом". Саме тому між нашою музикою й "мейнстрім" - прірва, що навряд чи коли-небудь зникне. Більшість людей не хочуть приходити в клуб, щоб їх "тикали носом" у те, про що вони намагаються забути й не думати».

Потішила публіку зваблива танцівниця Марія, котра експромтом видала спокусливий танок та вдягнений в чорне зловісний фокусник, котрий творив у перерві між сетами дива.

ТЕКСТ: Олег Андрос

1 коментар:

Анонім сказав...

Айм дико сорри, но организаторами этой вечеринки было не Broken Light Community, а UAGoth.Community =)