Реклама

24.02.09

Еротичний рок-н-рол. Звіт з фестивалю "Рок-н-рол за цицькі"

21 лютого в київському клубі "Бінго" відшумів фестиваль "Рок-н-ролл за сиськи". Ця цікава музична подія об'єднала дві сфери: незнищенну пристрасть чоловіків до споглядання оголених жіночих грудей і рок-музику (утім, у контексті даного заходу вона перетворилася, на жаль, з "музики протесту" на "музику для ніг").

Фестиваль проводиться вже вдруге. Перший "Рок-н-ролл за сиськи" пройшов в 2007 році в ДК "Хімволокно". Акція користувалася великою популярністю, так що цього року "секс і рок-н-рол" "доросли" до більш "респектабельного" клубу "Бінго". Організатори припускають, що якщо фестиваль стане ще масовішим, наступного разу для нього варто буде підшукати майданчик побільше.

У задумі організаторів була присутня цього разу шляхетна соціальна місія – нагадати жінкам про існування проблеми захворювання на рак грудей, а також про те, що йому можна запобігти, якщо мінімізувати шкідливі впливи на свій організм (у вигляді силіконових імплантантів). Недарма, окрім концертного агентства "Будет драйв", одним із організаторів виступив керівник програми "Глобальна ініціатива щодо поінформованості про рак молочної залози" Олесь Бондар.

Докладніше про музику. На фесті були представлені найрізноманітніші музичні напрямки – рокабіллі, психо-панк, хеві-метал, симфо-метал, синтпоп і готика. Більшу частину "денного" відділення фесту зайняли групи, що виконують рок-н-рол, що не змінився з 60-х років у музичному плані (доповнений тільки назвами "рокабіллі" та "психобіллі"). Увечері публіку "розігріли" метал-групи, а ближче до півночі настала пора синтпоп-ритмів та готичних мелодій. Далі почалося готик-паті за участі діджеїв, що представляють "темну сцену".

Головне гасло фесту - "Ми проти силікону!" – було втілене в трансляції відео з оголеними дівчатами на великому екрані (крутили підбірку різних "місс "Плейбой""). Чи був присутній силікон у роликах із пристрасними красунями, залишилося без пояснення.

Іноді виглядала смішно, коли сувора готика або оперний метал супроводжувався картинками звабливих дівчат на екрані. Втім, оголена натура як відеосупровід все-таки прекрасно вписалася в ідею фесту. "Вживу" закликали до "природності" професійні стриптизерки, щодо яких організатори гарантували відсутність «неприродних» вставок.

Публіка практично відразу влаштувала слем на танцмайданчику. Після попередження ведучого, що "поруч з вами ще й тендітні дівчата, не забувайте", слем усе одно тривав, поки не закінчився виступ "рокабіллів". А от порадувало в першому відділенні те, що прийшли на фест справжні поціновувачі рок-н-ролу, що прекрасно вміють його танцювати (це не стосується тих, хто вмів тільки поштовхатися). "Рокабільні" групи створили дуже позитивну атмосферу й "запалили" увесь танцмайданчик. Іноді створювалося цілковите враження, що ти потрапив років на 40 назад, в 60-ті роки, епоху розквіту "бітломанії", РНР та суміжних танцювальних жанрів.

Група "Царське сіло", що відкривала фест, "розігріла" публіку досить швидко. Особливо порадував кавер на хіт Scooter "Fіre!", котрий "ветерани" української рок-сцени з 10-літнім стажем переробили на звичніше "Катя!"

Далі виступили "рокабільні панки" "Hellfіre Sox", що підкорили глядачів нескладними, але підривними мотивами в сполученні з гітарним драйвом; "Руки в’брюки" (рокабіллі), що грали вже практично на акустиці - акустична гітара, контрабас та електрогітара (вони присвятили "символу фесту" пісню "Twіns"); Dіllberrіezz (psychobіlly) і WіseGuyz (rockabіlly & jіve), що практичні не відрізнялися від попередників по звучанню й складу згаданих інструментів і грали так само веселий рок-н-рол а-ля 60-і роки.

"Цицьки" були продемонстровані публіці не тільки у вигляді голих дівчат на екрані, але й появою цілком реальних стриптизерок у двох клітках біля сцени. Коли почалося "металічне" відділення фесту, під хеві-метал у виконанні "Nolens Volens" на сцені станцювала одна з "професійних спокусниць". Організатор усього дійства, Анатолій Ворон (вокаліст "Nolens Volens") виглядав у супроводі напівоголеної дами досить ефектно.

Виступ "Nolens Volens" доповнив вокаліст групи "Моноліт" Костянтин "Адольф" Гордейчук, що проспівав разом із Вороном пісню. Також були виконані кавери на пісні "Чёрного Обелиска" – "Разговоры (Сука)" та "Стена".

Далі на сцену вийшли "романтики й мелодисти" "Grіmfaіth", що зіграли готик-метал, серед якого запам'ятався кавер на хіт Мика Джаггера "God gave me everythіng". Не обійшлося й без згадування "основної теми" фесту - звучали пісні "Sex іn heaven" і "пісня про кіберготичну любов" "Cyberlover". Гарне враження залишив вокал Івана Чередниченко, що вміє співати у зовсім різній манері.

У перервах між виступами гуртів DJ Quake ставив веселу пісеньку групи "Не БГ" із приспівом "Ну где ж вы, сиськи?!" та інші творіння, присвячені жіночим грудям.

І от, після готики й хеві-металу, настав довгоочікуваний момент, коли свої принади показали гості фесту, а не "плейбойні" зірки на екрані та стриптизерки в клітках. Відбувся конкурс "Місс груди-2009" за участі шести дівчат. Двоє з них, щоправда, "принад" у всій повноті демонструвати публіці так і не побажали. Під схвальні викрики публіки звання "Місс груди" було присвоєно дівчині на ім'я Ада.

Після цього хвилюючого видовища на сцену вийшла група "Mysterya" (симфо-метал). У плані аранжування група не придумала нічого кращого за "Nіghtwіsh", "Epіca" або "Wіthіn temptatіon", однак приємно порадував незвичайний тембр голосу вокалістки (я очікував почути наслідування Тар’ї або Шерон, однак, на щастя, група не є клоном "класиків" оперного power- metal). Виступ "Містерії" було, мабуть, першим, у якій удалося розчути слова пісень (у тому числі тому, що два рази вокалістка групи Ірина Василенко досить зворушливо зверталася до звукорежисера із проханням "виправити звук"). Порадував ліричний "медляк" під назвою "Незнайомець". Виступ запам'ятався самобутньою зовнішністю вокалістки, гарним вокалом і вмінням "заводити" публіку.

"Нічне" відділення включало виступ групи "Ванілін", чий вокаліст Юліан Блісс відрізняється жагучим виконання синтпоп-пісень під жорсткий гітарний драйв, гурту "Tacіturnum", що грає в жанрах "готика" і "dark wave" і схильний до повільних ритмів та сповнених смутку мелодій (як і личить жанру), та групи Audі Sіle (gothіc-іndustrіal/dark-wave). Що було далі - не відаю, оскільки залишив цей захід до початку "готично-індустріальних" сетів діджеїв. Скажу тільки, що до ранку рвали танцмайданчик у третьому відділенні DJ's: DJ Quake (Metal/Gothіc/Іndustrіal), DJ Scald (Gothіc Metal/Electro/Іndustrіal), DJ Shae (Alternatіve), DJ Gargarroth (Harsh Electro/EBM) та DJ Eva (іndustrіal Metal).

Підбиваючи підсумок, варто процитувати слова ведучого фесту: "в Україні найкрасивіші дівчата!". І "окраси" їх чудово сполучаються з важкою (і не дуже) музикою. Щорічний "еротико-рок-н-рольный" фест у Києві, варто сподіватися, стане доброю традицією.
Текст: Олег Андрос
Фото: http://andros.sumno.com/gallery/rok-n-roll-za-sysky-21022009/

Немає коментарів: