Реклама

11.02.09

Кінопокази і відеолекторії у Києві

Для усіх прихильників кіно ми анонсуємо лютневу програму відеолекторіїв від Російського центру науки та культури у Києві та програму Кіноклубу в Академії Мистецтв

Отже:

-----------------------------------------------------------------------------------

Видеолекторий «Модерн на отечественном экране» открывает свой новый сезон в новом 2009 году.

Цель этого культурологического проекта – просмотр и обсуждение отечественных фильмов, которые отражают дух эпохи декаданса рубежа XIX-XX вв., культуру символизма и стилистику модерна в визуальном искусстве. Ведет программу автор проекта Ольга Кириллова (культуролог, кандидат философских наук). Показы проводятся каждую вторую и четвертую среду месяца в 18.30 по адресу: Киев, ул.Игоревская, 11-а (ст.м. "Почтовая площадь"). Вход свободный.

Программа показов на февраль – март 2009 года:
11 февраля – «Про уродов и людей» (реж. Алексей Балабанов, 1998).
25 февраля – «Мелкий бес» по Ф.Сологубу (реж. Николай Досталь, 1995).
11 марта – «Очищение» по Л.Андрееву (реж. Дмитрий Шинкаренко, 1990).
25 марта – «Ночь грешников» по Л.Андрееву (реж. Вадим Костроменко, 1991).

11 февраля 2009 (в среду) в 18.30 будет показан фильм "Про уродов и людей" режиссера Алексея БАЛАБАНОВА (Россия, кинокомпания СТВ, 1998). Это чёрный трагифарс, посвящённый зарождению порнографического кинематографа в эпоху декаданса.
В ролях: Сергей Маковецкий, Виктор Сухоруков, Анжелика Неволина, Динара Друкарова, Чингиз Цыдендамбаев, Алёша Дё.

Сообщество видеолектория «Модерн» в ЖЖ: http://community.livejournal.com/decadence_film/

-----------------------------------------------------------------------------------

Кіноклуб в Академії Мистецтв знову пропонує відвідати світ гарного кіно. Естетичне і ідеологічне водночас, воно буде вас смішити («Життя Брайана»), жахати («Голод»), надихати життям «До побачення, хлопці!» та вчити східної мудрості бути самотнім («Звернуті янголи»)

17.02.2009 – «До побачення, хлопці!»/«До свидания, мальчики!» (реж.М.Калік, 1964)
Сонячне і ліричне кіно радянських 60-х красномовно ілюструвало історичний термін «відлига» («оттепель»). Думки та настрої післявоєнного покоління були піднесеними, сміливими, невинними і наївними водночас, а кадри чорно-білих кінофільмів прозорі й променисті як після літньої зливи, що панувала у фільмах «Липневий дощ» чи «Я крокую по Москві». Режисер Михайло Калік теж не пройшов повз чистоти радянської душі. З тим лише винятком, що зафільмував не покоління «шестидесятників», а довоєнну молодь, яку ось-ось має торкнутися війна. Останнє мирне літо курортного морського містечка і троє друзів в роздумах про дружбу, перше кохання, сенс буття… Про все це, мабуть, розмірковував і сам режисер Калік, що 19-річним потрапив до сталінських таборів і сидів в камері смертних. Дивлячись яке чисте, легке і сяюче кино він створював після пережитого досвіду, неможливо не вклонитися. Із такими картинами не варто плакати, з ними варто жити і кохати.

24.02.2009 – «Звернуті янголи»/«Duo luo tian shi» (реж.Вонг Кар Вай, 1995)
90-ті роки світової кіноїсторії стали роками слави азіатського кіно. Одним з найхудожніших кінематографістів Сходу, що вдало адаптувався до Західного вишуканого глядача був гонконгський режисер Вонг Кар Вай. Він знімав пусті вулиці східного мегаполісу, азіатські фаст-фуди та самотність романтичних і дикуватих персонажів, що мчаться на своїх «Хондах» в нікуди. Додайте до цього оригінальний візуальний ряд та красиву музику і ви отримаєте кінематограф Кар Вая та його програмний фільм - «Звернуті ангели». Численні послідовники намагалися імітувати манеру кіно-розповіді Кар Вая, але нікому не вдалося так гармонійно передати через кіно «Любовний настрій» (найвідомий фільм режисера, що закріпив за ним статус сучасного класика). Та формулу свого стиля він відшукав саме в «Звернутих ангелах».

перед початком перегляду розповідь Олі Клінгенберг (кінокритик, координатор програми клубу), початок о 18.00

Кіноклуб збирається раз на тиждень, у вівторок, о 18.00.

Вхід - 1 грн

Адреса : вулиця Смирнова-Ласточкіна, 20 (біля Львівської площі), аудиторія №275(по центральних сходах, 2 поверх, направо, пройти вздовж скляного коридору та спуститись поверхом нижче, там шукати №275, поверх спортзалу)

контактна інформація Анна Звягінцева тел.. (050)8187353; (096)2733128

жж спільнота академії, програма кіноклубу http://community.livejournal.com/kyiv_artacademy/

Немає коментарів: