Реклама

28.11.07

Сонна лощина

Режисер: Тім Бартон
Жанр: містичний детектив
Оцінка Сакратум: класика

Справжня краса: старовинне селище, жінки у корсетах, магічні рисунки, кам’яні надгробки, глухий ліс, кажани... "Сонна Лощина" – визнаний взірець ґотичної естетики.

Нью-Йорк напередодні ХІХ сторіччя. Молодого та наполегливого констебля Крейна за надмірний запал у розслідуваннях засилають у далеке містечко для розкриття жахаючих убивств. Чи людська істота обезголовлює все нові й нові жертви? Легенда вказує на смертоносного вершника без голови. Слідчий-раціоналіст не вірить у існування породження пекла, але у Сонній Лощині не діють закони чистої логіки…

Талановита режисура, гра акторів, робота художників, гримерів та декораторів зробила з жахастику шедевр кіномистецтва. Ця стрічка має бути у домашній колекції кожного ґота, адже фільмом зроблений майстерно і з натхненням.

Дивлячись кіно по дівіді із чашкою какао в руках, все це здається нам цікавою, але далекою від реальності історією. Та поїдьте на тиждень у поліський хутір, поселіться у закинутій хатині. Щодня записуйте у бортовому журналі все побачене та почуте – і це буде ваша особиста історія жахів із нічними таємничими шепотіннями, кроками під вікнами та предметами, що самі пересуваються. І пам’ятайте: “Найгірше зло – те, що криється під виглядом доброчинності”.

ТЕКСТ: Марина "GALATEA"

Немає коментарів: