Реклама

20.11.07

NACHT ANGST: музика як виклик

Ви неодмінно маєте прочитати це інтерв’ю! Чому? По перше, музика "Nacht Angst" – це дивовижна суміш електроніки, індастріал та інструменталу з глибоким змістом пісень. По друге, це ексклюзивне інтерв’ю, тому що це німецьке тріо невідоме на своїй Батьківщині, а в Україні їх чули одиниці. По третє, це вдвічі ексклюзивне інтерв’ю, оскільки це перше інтерв’ю "Nacht Angst"! І наостанок, ви можете зробити свій вклад у творчість німців. На мої питання люб’язно відповідав Декстер...


ТЕКСТ: Антоніна
ПУБЛІКУЄТЬСЯ ВПЕРШЕ

Декс, розкажи як все починалось...

У липні 2004 року до мене з Селлом причепилася цікава ідея писати музику. Ні я ні Селл ніколи цим не займалися, тому для нас це було щось схожим на виклик. Цей задум ніяк не хотів звільнити наш розум тому довелось купляти синтезатор і творити. Перша пісня "Armageddon Gummibärchen" – монотонна, але кумедна – народилася за 3 години. Після цього спробували зробити щось складніше зі справжньою мелодією. Ми запропонували нашому доброму другові лАуС приєднатися до гурту. І вже разом під назвою "Nacht Angst" записали першу «серйозну» пісню "Code Red" за 4 тижні.

Ви виступаєте наживо?
Ще ні. Ми б залюбки, але у нас поки ще немає ні обладнання ні знання як можна зіграти пісні NachtAngst наживо. Ми грали акапелло разом з "Armageddon Gummibärchen", хоча... :) Сподіваємося, що найближчим часом таки вдасться це зробити.

Розкажіть про сам процес запису. Чи використовуєте ви під час запису живі інструменти чи все робить комп’ютер?
Майже все заслуга комп’ютера – хоча деякі моменти мелодії граються на синтезаторі наживо – ми записуємо міді-файли (Musical Instrument Digital Interface – цифровий інтерфейс музичних інструментів), що дає змогу потім коректувати запис. В майбутньому хочемо додати справжні гітари, вокал та скрипку.

Деякі пісні схожі на саундтреки до кінофільмів... Може спробуєте запропонувати їх кіностудіям?

Ні, нізащо. Ми просто аматори, а кіностудіям потрібні професіонали. Також я не можу уявити якому жанру підходять наші пісні. Вони не досить моторошні для фільмів жаху, але водночас, я не можу уявити, щоб Хю Грант цілував Джоді Фостер під "Born to kill" ;o). Якщо – за якихось смішних обставинах – кіностудія щиро зацікавиться нашими піснями, навіть не знаю як би ми відреагували. Думаю, визначним фактором був сам фільм. Ми не захотіли б, щоб наша творчість була пов’язана з негідними фільмами.

А хто ви по професії?
лАуС – студент факультету фізики університету Karlsruhe (так! Є ще люди, які вчать фізику!). Селл - завхоз у молодіжному центрі, а я програміст, спеціалізуюсь на веб-дизайні та графіці. :o)

У вас є альбом?

На жаль ні, тільки 2 електронних видання: "Code Red" і "Bushwhacker's Dance".
Перше "Code Red" вийшло тому, що ми вирішили, що маємо вдосталь пісень, які можна випустити як знак життя. На сьогоднішній день можу сказати, що більшість пісень та реміксів на цьому альбомі нормальні, але крім "Code Red" і класичної "Prelude" нічого записувати знов не будемо.
Bushwhacker's Dance з двома реміксами та "Schwarze Puppen" відображає наше ставлення до війни.
Наше перше «справжнє» демо вийде «коли буде зроблено», але я з радістю можу повідомити, що 60-70% матеріалу готове.

Як люди у Німеччині дізнаються про вас?
Ми нічого особливого не робимо для цього – у нас є сторінка http://www.myspace.com/nachtangstmusic та сайт http://www.nachtangst.de. Більшість людей, які чули пісні "Nacht Angst" – наші друзі, а деякі отримують нашу музику через різні спільноти, в яких ми іноді тусуємося.
Також нас можна знайти на збірці, яка називається "Taktfrequenz ". Це диск з вечірки, на якій ставили "Born to kill"...
Все ж можу сказати, що у нас небагато прихильників, тому що ми невідомі. Хоча, чесно кажучи, ми і не докладали зусиль, щоб стати популярними тому, що а) у нас немає альбому; б) на нашу думку, не такі вже ми й класні, щоб бути популярними :o)

Що для вас значить "Nacht Angst"?
Хмм... Та ми просто хотіли повеселитися... а тепер це частина нашого життя. Здорово писати музику і ми створюємо пісні, які мають особливий зміст для нас, мелодії, які зачіпають нас. Більшість наших пісень дуже прості, але ми віддано працювали над ними місяцями. Інколи ми хочемо розповісти історію, а інколи – постьобатися та надрати комусь зад.
Цей гурт – результат суміші трьох друзів (з дивними та різними уподобаннями в музиці) з клавішними та синтезатором, ось чому він такий особливий. Ти можеш розважитися з приємними тобі людьми. :o)
Але з іншого боку, якраз в цьому і полягає причина, чому у нас так мало пісень: це скоріше як хобі.

Питання щодо вашої назви ;) як вона прийшла вам у голову? Ви вважаєте, що ваша музика схожа на nacht angst?

Зараз поясню... Nacht Angst означає “нічне жахіття”. Це розлад сну, який характеризується страхом, жахом та тимчасовою нездатністю прийти до тями. Кожна наша пісня може здатися на перший погляд простою, але якщо вслухатися, то перед вами відкриється комплексна, складна та заплутана історія. Нічний жах залишає тебе з дивним відчуттям у животі – отже наша музика повинна теж мати такий вплив, якщо ви зможете потрапити у саму серцевину ритму та шуму.

З якими гуртами ви спілкуєтеся? Кого поважаєте?
Ми дружимо з багатьма музикантами з усіх точок планети: Олександр (Samsas Traum), Клавдіо (Psycho Luna), Пол Роланд, Клаус (Borderline Bizarre)…
Також, є декілька гуртів та музикантів, які заслужили нашу повагу: Creature Feature, Pretty Balanced, The Bloodsucking Zombies…ах, цього буде вдосталь ;o)

Чи збираєтесь розвиватися? Яке майбутнє у Nacht Angst: гурт для друзів, хобі, робота на пів ставки, світові зірки?
Протягом останніх декількох місяців у нас було дуже мало часу на розвиток гурту, але ми плануємо завершити наш дебютний альбом якомога скоріше. Також ми працюємо над новим матеріалом (який вас гарненько сколихне). Не знаю чи станемо ми колись зірками – та мені особисто це байдуже. Ми робимо музику, яка в першу чергу подобається НАМ – хоча сподіваємося, що на світі є люди, яким також до вподоби наша творчість. Наша аудиторія дуже дуже маленька на теперішній час, тому важко сказати чи знайдеться достатня кількість слухачів, які б захотіли вивести Nacht Angst з рівня “гурту для друзів”.

Чи цей склад навічно? Чи є ідея прийняти нових учасників до складу гурту? Наприклад, добавити живі інструменти, вокал?

Оскільки я не знаю які сюрпризи підготувало нам життя, не можу сказати напевно. Якщо ми познайомимося з талановитими людьми, то, звичайно, не виключаємо можливості прийняти їх до себе, щоб наблизити звучання до нашого бачення музики, що на даний момент в силу технічних та наших особистих недоліків не можемо досягнути.
Також, ми б хотіли запропонувати співпрацю музикантам, які зацікавлені у реміксуванні або запису нових пісень разом. Просто зв’яжіться з нами через сайт Nacht Angst.

Розкажи будь ласка про пісню “Red Code”, історію створення, зміст…

Ми намагалися зробити пісню з серйозним змістом. “Code Red” одна з чотирьох пісень, направлених проти тупості війни – і, так, вважаю, що чотирьох Nacht Angst-анти-воєнних-пісень достатньо для нас на найближчі декілька років. Існує багато проблем, про які ми можемо написати пісні у майбутньому.

А де ви записуєтесь?
У нашій домашній студії. Вона невелика та непрофесійна – але все ж працює!

Хтось з вас займається ще якимись проектами?
Так. Селл та я займаємося “Armageddon Gummibärchen” (http://www.myspace.com/armageddongummibaerchen) – електро-гурт з дивним німецьким вокалом – тільки для справжніх злочинних голів з поганим музичним смаком. Туди ми виплескуємо все наше почуття чорного гумору – деякі люди кажуть, що ми підіймаємо жорсткі соціальні проблеми... можливо так воно й є... хто знає? ;o).

Якщо б у вас була можливість жити в будь-який період історії, який би ви обрали?
Хмм... важко сказати. Я б не хотів жити в інший час, але, думаю, взяв би двох тижневу відпустку у Вікторіанську епоху. Цікавий був би досвід... вулиці Лондона, контраст між шиком та злиднями, мода... та ей, хто зна, можливо б я дізнався ким насправді був Джек (Потрошитель - ??)! Ха ха.
Селл хотів би повернутися у 30-ті (20 століття) і зустрітися з великим гангста-боссом Аль Капоне.
А лАуСу. Власне, і тут непогано живеться, тому не відчуває великої жаги до мандрівок у часі. Але, якщо б довелось вибирати, то це б були 20-ті роки (20 століття) та тільки не надовго... все таки після цього наступили погані часи. Він вважає, що ці роки були досить цікавими: багато чого сталося та змінилося.

Уявіть, що ваші пісні – це картини. Як би ви описали ці полотна? Які кольори, форми та стиль?
Тоня, дуже миле питання. На мою думку це був би дадаїзм. Чорне та біле, дуже хаотичне – з доторком червоного, пурпурового та срібного. Наші пісні повинні віддзеркалюватися у картинах, а оскільки, на мою думку, вони належать до різних стилів, то і картини мають відрізнятися один від одного.

Чи є хоч крихта надії, що ви поїдете у міжнародне турне? Більш того, поцікавлюсь чи можна розраховувати побачити та почути вас в Україні?
Зараз ми більше студіо-гурт, аніж живий. Але як я згадував раніше, нам потрібні будуть місяці практики та навчання перед здійсненням великих задумів дати живий концерт... Але, якщо ми колись вийдемо на велику сцену, то, звичайно, не оминемо Україну.

І наостанок декілька слів нашим читачам та вашим майбутнім прихильникам :)
Якщо вам подобається те, що ви чуєте, будь ласка, заходьте на наш сайт та залишайте свої повідомлення – будемо раді почути вас! А зараз... закиньте все та йдіть розважатися!

ІНФО
Склад:
лАуС - клавішні, МІДІ, виготовлення диску, монтаж;
Декстер – клавішні, монтаж, ефекти, семпли;
Селл - монтаж, ефекти, семпли.

Сайт: www.nachtangst.de

Немає коментарів: