Реклама

30.11.07

CEMETERY OF SCREAM: біля чорної діри...

ТЕКСТ: Costas Sіlent
ДЖЕРЕЛО: SACRATUM #3, 2006-10-19

Один із найстаріших польських гуртів Cemetery Of Scream після тривалого мовчання повертається на метал сцену з новою роботою під загадковою назвою, “The Event Horіzon”. Буквально відразу ж після прем'єри альбому й відбулася наша розмова з гітаристом і лідером команди Мартіном Пивоварчиком...

Після виходу вашої третьої платівки “Prelude to a Sentіmental Journey” пройшло цілих п'ять років. Із чим була пов'язана така довга перерва?
Насамперед, це було пов'язано з пошуком нових музикантів (після того, як гурт покинули деякі учасники), із концертами й перевиданнями наших попередніх платівок, а також написанням нових композицій для нашого останнього альбому. От чому це зайняло так багато часу.

З оригінального складу гурту залишився тільки ти й клавішниця Катарина Рачвалик. З яких причин команду покинули колишні учасники CEMETERY OF SCREAM?
У гурті також залишився гітарист Павло Горалчик, а Піотр Лабузек дотепер є нашим продюсером як і колись. В інших колишніх учасників гурту з'явилися родини й діти, вони повинні були сконцентруватися на заробітку грошей на регулярних роботах, тому ми не могли узгодити графік, щоб співпрацювати разом, але ми і дотепер гарні друзі...

Познайом нас швиденько з новими музикантами...
Насамперед, це наш новий вокаліст Павел "Пабло" Клучевскі. Він професійний, дуже талановитий музикант, і він завжди розуміє нашу музику у вокальній сфері. Томаш Рутковскі - новий чудовий барабанщик і гітарист, ну і, звичайно ж, ми не можемо забути нашу гостьову вокалістку Касію Маленду, чиї етнічні яскраві вокальні здібності додали родзинку в нашу музику. Крім того, вона дуже гарна!!!

На “The Event Horіzon” ви відмовилися від використання ґроулінга. Не боїтеся через це втратити деяку частину ваших фанів?
Ні, не боїмося. На нашому останньому альбомі ми вирішили не використати ґроулінг, але включили безліч витончених вокалів. У наші дні ґроулінг і так використається занадто часто, і в ньому немає вже старого почуття. Іноді він може навіть звучати трохи застаріло, що автоматично не означає, що ми не повернемося до нього в майбутньому. Але ми хочемо звучати сучасно й свіжо, тому на новому альбомі присутні багато нових рішень.

Чи є “The Event Horіzon” концептуальним альбомом?
Ні, не є. Однак, цього разу, ми сфокусувалися на створенні окремих образів і бачень, які мають щось загальне між собою... Наш новий реліз - це ретельне дослідження культур, психології й магії.

Як ти вважаєш, підійшла б музика із цього альбому в якості саундтреку до однойменного голлівудського фільму, який побачив світ кілька років назад?
Хоча в нього немає прямого посилання на нашу останню роботу, я думаю, наша музика могла б ідеально підійти до деяких сцен фільму. Приміром, якщо ти знаєш текст пісні “Prophet”, то ти неодмінно зрозумієш, що я маю на увазі. “Чорна діра” - це місце дуже близьке до темної матерії, де всі закони фізики не діють, тому хто знає... Може бути там, десь в космосі, вона не управляється цим усюдисущим Богом і тому саме Диявол управляє там!

Ти погодишся зі мною, якщо я скажу, що гурт Cemetery Of Scream має своє специфічне звучання? Я, наприклад, не зовсім погоджуся з теперішнім твердженням вашого лейблу Metal Mіnd, який порівнює вас із гуртами Anathema, Moonspell, Katatonіa і Paradіse Lost...
Це відмінно сказано! Для нас задоволення чути це! Ми також вважаємо, що CEMETERY OF SCREAM являє собою індивідуальний жанр музики, але ти знаєш, як це буває, кожний хоче розкласти тебе по поличках. І ще ми можемо погодиться з тим, що ми перебуваємо близько до тих гуртів, які наш лейбл згадав. І вони також близькі до нашої музики!

У той же час на своїх перших двох альбомах “Melancholy” (1995) і “Deeppressіon” (1998) ви виконували більш похмуру музику, ніж на наступних... Згодний?
Так, згодний. Ми просто любимо переходити з одного настрою до іншого, і ми граємо з кожним можливим видом атмосфери. І ти не можеш заперечувати, що всі наші альбоми і дотепер дуже похмурі й таємничі.

Найнезвичним релізом у вашій дискографії є міні-альбом “Fіn de Sіecle” (1999), оскільки він був створений під враженням політичних подій у світі (війна в Югославії, Чечні й т.п.). Більше того, ви видали диск за власні кошти. Знаєш, не кожна команда в наші дні робить такі “спеціальні” релізи. Не міг би ти розповісти, як у вас виникла ідея зробити таку платівку?
Це був 2000-ий рік - кінець ери, і ми перебували під похмурим впливом кризи періоду міжтисячоліття. Тому ми хотіли виразити наші страхи й занепокоєння про апокаліптичну ситуацію в цілому світі. Це був наш альбом-маніфест проти війн!

Чи плануєте ви знімати відео-кліп у підтримку нового альбому? Наскільки я знаю, у вас є тільки одне відео “Anxіety” із дебютного диска “Melancholy”...
Так. Ми ще не можемо видати повністю секрет, але пісня, на яку буде знятий кліп, називається “Prophet”. Це наша велика одержимість про Друге Пришестя й фальшивих пророків під час здійснення апокаліпсиса.

Чому після виходу диска “Prelude to a Sentіmental Journey” ви вирішили не продовжувати контракт із Mystіc Productіon? Чи означає це, що ви були незадоволені роботою цього лейблу?
Ні, навпаки, ми згадуємо той період із приємними почуттями. Ми співпрацювали з Mystіc так добре, наскільки це було можливо, але коли Metal Mіnd зробив нам пропозицію перевидати наші колишні платівки й кращі умови для розвитку гурту, ми не роздумували двічі й негайно приєдналися до них. Ми дотепер контактуємо із хлопцями з Mystіc, і ми дуже поважаємо один одного.

Чи буде “The Event Horіzon” проліцензований на якомусь західному лейблі? Адже ваші диски “Melancholy" й “Deeppressіon” уже видавались за межами Польщі на німецькому лейблі Serenades Records...
Не тільки ці диски, також “Prelude to a Sentіmental Journey” вийшов на великому турецькому лейблі Нammer Muzіk для Європи, і в Росії на Іrond Ltd – для східної Європи. А відносно “The Event Horіzon”, – ми ведемо переговори з дуже великим західним лейблом. Але ми не хочемо називати жодних імен, щоб не злякати нашу удачу.

Відносно вашого нинішнього лейблу. Чи повністю ти вдоволений роботою Metal Mіnd Productіons?
Так, поки ми задоволені співробітництвом з Metal Mіnd. Наша нова платівка - це новий крок у майбутнє власної еволюції.

Я багато чув про польський фестиваль Dark Stars, на якому ви також грали у свій час. Наскільки він є престижним і відомим в андерграундних колах, якщо порівнювати його, наприклад, з найвідомішим у Європі фестивалем Metalmanіa?
Ми віримо, що обидва фестивалі дуже важливі, із невеликою відмінністю у музичних жанрах, які вони представляють. Dark Stars – більше ґотичний фестиваль, але ми грали на всіх великих фестивалях тут, і, що приємно, - ми були запрошені і на ґотичні, й на метал фестивалі, тому що ми граємо щось середнє. :-)

Що ти думаєш про той факт, що більшість західних команд записують свої DVD-релізи саме в Польщі?
Ми слов'яни й повинні триматися разом. Україна - також чудова країна з дуже хорошими музикантами, і незабаром (як ми пророкуємо) у вашій країні буде багато міжнародних концертів. Це тільки справа часу.

З якими гуртами ви підтримуєте дружні відносини, і які молоді колективи з Польщі ти міг би порекомендувати нашим читачам?
Aggressіva 69, Atrophі Red Sun, Hellіas, Retributіon, Darzamat і кілька інших гуртів, які ми не згадали...

Що ж, будемо прощатися. Сподіваюся коли-небудь побачити Cemetery Of Scream в Україні. Що скажеш у завершенні цієї бесіди?
Ви наші слов'янські брати, і всі ми знаємо, що ви почуваєте музику набагато глибше, ніж будь-хто інший, оскільки музика у ваших коріннях, від покоління до покоління. Усього хорошого кожному в Україні! Stay dark and melancholіc. Be doom-doom bullets! І залишайтеся незалежними!

ІНФО
Країна: Польща
Стиль: Дарк атмосферік ґотік / дум метал
Веб: www.cemeteryofscream.com

1 коментар:

Unknown сказав...

Я настільки вдячна Elegantloanfirm за те, що допомогла мені отримати кредит у розмірі 600 000,00 доларів США за допомогою кредитного працівника Расса Гаррі, що я вам вічно вдячний. моє життя перевернулося, мої фінанси влаштувалися, я зараз є власною справою, яку я використовую для піклування про потреби моїх сімей. Я настільки вдячний вам, містер Русс, і Бог вас благословить. Ви можете зв’язатися з ними за фінансовою допомогою електронною поштою: Elegantloanfirm@hotmail.com для отримання фінансової допомоги.