Реклама

16.11.07

IN STRICT CONFIDENCE: Якщо б ми прислуховувались до думок інших, то не випустили б жодного альбому

Рано чи пізно майже у кожного меломана приходить той момент, коли вже неможливо просто слухати музику – хочеться самому її створювати. Для деяких це так і залишається миттєвим поривом, а для інших стає долею. Для двох друзів Jorg Schelte і Dennis Ostermann цей момент настав між 1989 – 1990 роками. Саме тоді було створено ISC. Після цього гурт стрімко набирав оберти і завойовував своїх шанувальників. Зараз вже неможливо уявити електронну сцену Європи без фірмового саунду ISС. Ми вирішили зв’язатись з лідером гурту Денісом і поставити йому декілька запитань.

ТЕКСТ: Роман RAVEN
ДЖЕРЕЛО: SACRATUM #2, 2006-06-11

Розкажіть трохи про народження групи.
Група була створена в 1990 в маленькому сонному містечку у великих лісах центральної Німеччини. В той час ми були під впливом електроніки 80-х, у поєднанні з духом експериментальних груп, таких як Skinny Puppy. В 1996 був підписаний перший контракт і випущений перший альбом на культовому лейблі Zoth Ommog. Відтоді ми завжди очікуємо на нові виклики.

Яка головна ідея ваших пісень? Чи намагаєтесь ви донести якесь повідомлення своїй аудиторії?
Не так повідомлення, як наші емоції, мрії, натхнення. Ми не хочемо вчити людей моралі, вказувати, що є гарним, а що поганим.

Хто найголовніший критик вашої групи?
Це ми самі. Нас ніколи не хвилювала критика ззовні. Якщо б ми прислуховувались до думок інших, то не випустили б жодного альбому. Чесно.

Який таємний сенс несе назва альбому “Holy”?
Питання, що є священним.

Хто розробив стиль буклету? Що то за монахиня на фото?
Все художнє оформлення робили самі. Звичайно, нам потрібна допомога наших друзів для реалізації наших ідей. З ними ми працюємо вже давно. Монахиня також наша подруга.

Які елементи In Strict Confidence найпотужніші?
Я думаю, поєднання гармонічного та потужного звучання, хорошого та поганого, небес та пекла, всі протиріччя, які нас цікавлять.

Чи складно так довго перебувати на вершині електронної сцени?
Якщо б я думав, що займаю вершинні позиції, в мене вже давно не було б стимулів. Людина ніколи не повинна думати, що вже всього досягла, а повинна завжди прагнути більшого. Це як залежність.

Реліз нового альбому назначено на травень 2006. Вже є назва? Чи будуть представлені ремікси?
Новий альбом “Exile Paradise” побачить світ у травні. За кілька днів вийде наш сингл, на якому буде декілька наших пісень, включаючи Bluteangel чи Samsas Traum.

Чи плануєте спільні концерти у найближчому майбутньому?
Ні. Декілька днів тому ми випустили кавер-версію хіта A-Ha “The Sun is Always Shines on TV” із нашими друзями на телебаченні.

У березні In Strict Confidence збираються у великий тур. Які країни відвідаєте? Концерт в Україні – це реально?

Наш офіційний тур заплановано на другу половину 2006 року. До того ж, ми дамо декілька концертів у Європі. Рішення буде залежати від нашого агентства та належного фінансування. Але я б із задоволенням виступив.

Що таке ґотика?
Я не люблю ставити поняття в рамки, або звужувати їх. Ґотика має багато значень: від відношення до життя, стиля музики, субкультури, мистецтва до комерційної торгівлі.

Яка група була найкращою в 2005?
Неможливо відповісти на це питання. Я міг би згадати деякі групи, але вони можуть мені набриднути вже через декілька місяців. Взагалі, хороша група має наповнювати ентузіазмом надовго.

Коли-небудь чули українські групи?
Чесно кажучи, ні. В усякому разі, я не пам’ятаю. Але я відкритий для всього!

Декілька слів українським фанам...
Ми дійсно сподіваємось, що коли-небудь виступимо в Україні!

INFO
Країна Німеччина Стиль електро ґотика / синт-поп ґотика

Склад
Dennis Ostermann (songwriting, lyrics)
Jorg Schelte (songwriting, programming)
Steve Vesper (rythms, programing, drums)

Веб
www.instrictconfidence.de

Немає коментарів: